SHAKA ZWEMSCHOOL

De meeste kinderen starten met zwemlessen rond de leeftijd van 5 à 6 jaar, afhankelijk van de motorische vaardigheden van het kind. Het is sowieso aan te raden voor je start met zwemlessen om met jouw kind al regelmatig in het zwembad aan watergewenning te doen of lessen hiervoor te volgen.

Zwembroek, zwembril, handdoek en grote sportzak. Alle andere attributen om te leren zwemmen neemt de lesgever mee. Zo heb ik buizen, vlotters, plankjes, zwemvliezen, opduikringen, …

De zwemlesgever komt jouw kind ophalen aan de draaideur van het zwembad. Vergeet jullie 10-beurtenkaart niet!

Democritum inciderint nam ut, duo ne rebum tibique molestiae, mediocrem incorrupte dissentiunt has in. Vidisse gloriatur eum in, alia docendi molestie est te. Nam facer erant aeterno te, sed no utamur perfecto.

Zeker! Er zijn heel wat kinderen die na hun diploma van 25m zwemmen nog les blijven volgen. Tijdens deze lessen proberen we de andere zwemslagen eigen te maken.

Het gemiddelde is een jaar zwemles of 30 lessen. Uiteraard is ook dit zeer verschillend van kind tot kind.We raden aan om zeker al een reeks watergewenning te volgen of met je kind al enkele keren naar het zwembad te gaan. Zo kan je al oefenen op:
- op de rug of buik drijven,
- hoofd onder water gaan,
- bellen blazen onder water,
- door het water lopen,
- duikringen opduiken,
- van een kleine glijbaan glijden,
- spartelen met de voeten,
- springen in het water,…

De meeste kinderen hebben weinig tot geen zwemervaring. Het hoofddoel voor de meesten is om hun eerste zwembrevet van 25m te behalen. Hierdoor heb je als ouder ook zekerheid dat je kind kan zwemmen. Om dit brevet te behalen moet je kind 25m in een groot bad een zwemslag (bv schoolslag) uitvoeren zonder de zijkant aan te raken. Indien schoolslag gezwommen wordt, kijken de redders naar een juiste zwemtechniek met ademhaling.

Lees alvast onze verschillede niveau's door. Zo krijg je al een goed beeld van onze groepen. Heb je toch nog vragen over onze niveau's? Mail of bel ons en wij helpen je verder voor de juiste indeling. 

Probeer ons tijdig te verwittigen dat we niet nodeloos aan het wachten zijn. Indien de zwemlessen niet meer hervat kunnen worden door langdurige ziekte, voorzien we een terugbetaling.

De wekelijkse zwemlessen lopen niet door tijdens de schoolvakanties. Hiervoor organiseren we extra zwemlessen. Zie meer bij onze turbozwemlessen.

Vragen over de Shaka kampen?

Meer informatie
Monitoren sportkampen

Join our team!

Sinds 2023 bundelen Shaka Sport en Get Insane de krachten. We zijn een bedrijf dat zich richt op het onderwijzen van kleuters, kinderen en jong adolescenten, gespecialiseerd in water- en urban sporten.

We hebben een team van 15 vaste lesgevers voor onze wekelijkse sportlessen. Tijdens de schoolvakanties neemt ons aanbod sterk toe door de sportkampen en doen we beroep op een 40-tal monitoren.Om voor al onze klanten kwalitatieve lessen en begeleiding te voorzien, zijn we steeds op zoek naar gepassioneerde lesgevers en hopen we jou te mogen verwelkomen bij de Get Insane familie.

Top